• Disclaimer

  Disclaimer

  In deze disclaimer wordt verstaan onder:

  - De eigenaar: de eigenaar van de website (Camping Waterhout);
  - Gebruik(en): alle denkbare handelingen op de website;
  - U: de gebruiker (bezoeker) van de website;
  - De content: alle in de website aanwezige inhoud;

  Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te bekijken stemt u in met de disclaimer.

  De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten
  aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde.

  De eigenaar is niet verantwoordelijk voor de content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/of websites waarnaar wordt verwezen.

  Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten.

  Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.

  De copyrights van al het fotomateriaal op de gehele website komen toe aan de fotografen.
  Tot hen dient men zich te wenden voor het verkrijgen van toestemming voor elk gebruik van het fotomateriaal.

  Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de disclaimer of over de website neem dan contact op met Camping Waterhout Almere.

 • Voorwaarden
 • Huisregels
 • Links
 • Home

Laatste nieuws

Opening Campingseizoen 31 maart 2017

11 januari 2017

Vrijdag 31 maart gaat de camping weer open. Wij kijken er naar uit om u weer te begroeten! Pasen valt dit jaar wat later op zondag 17 en maandag 18 april. U heeft als vaste gast dus alle tijd om uw plaats gezellig te maken om heerlijk Pasen met hopelijk een zonnetje te vieren. Tijdens Pasen verzorgen wij weer een drie gangen keuze menu. Houd onze website en de informatieborden in de gaten hiervoor. Wij hopen u te mogen verwennen met een heerlijk menu!

opening seizoen

Floriade 2022

11 januari 2017

Er is van alles aan het veranderen in het Weerwater gebied. Veel bomen zijn gekapt om ruimte te maken voor de wegen die in dit gebied opnieuw aangelegd gaan worden. Er zijn veel bomen weg rondom de camping. Onze eigen bomen en groen voorzieningen zullen gelukkig voor beschutting zorgen en wij gaan oplossingen realiseren om het groene karakter van onze camping te waarborgen. Na dit camping seizoen zal er veel gebouwd gaan worden. Tot die tijd gaan we er met elkaar van genieten dat we dit mooie plekje hebben! Met de Gemeente Almere zijn wij in onderhandeling over het voortzetten van onze camping op een andere locatie. Daar is nog niets over bekend, wij houden u via onze website en social media op de hoogte.

bomenkap

Stageplaatsen gastvrouw/gastheer en groen medewerker

11 januari 2017

Bij ons vind je een leerzame en gezellige stageplek waar je veel praktijkervaring op kunt doen. Heb jij zin in een stage, op een kleinschalig vakantiepark, waar oog voor details en persoonlijk contact met de gasten voorop staat? Ben je gemotiveerd om ervaring op te doen op alle gebieden en je handjes te laten wapperen? Neem dan contact met ons op!

stageplaats

Opening Campingseizoen 24 maart 2016

3 februari 2016

Donderdag 24 maart gaat de camping weer open. Wij kijken er naar uit om u weer te begroeten. Het eerste weekend is het gelijk Pasen en dat willen we graag met u en uw gezin vieren. We gaan met de kinderen knutselen voor Pasen. Zaterdagavond spelavond en leuke muziek. Zondag samen met de Paashaas eieren zoeken en een mooie wandeling maken. Ook kunt u reserveren voor een lekker drie gangen paasdiner voor € 17,50 p.p. Staat u niet op de camping dan kunt u ook reserveren. Lijkt het u leuk om daar ook bij te zijn? Reserveer dan voor dit diner, want vol is vol.

Pasen

Floriade 2022

1 februari 2016

Almere gaat een grote uitdaging aan om de Floriade te organiseren. Deze zal in 2022 plaatsvinden. Dit is niet zonder gevolgen voor de inrichting van de stad en het recreatiegebied waarin ook de camping ligt en waar de Floriade moet komen. Het recreatiegebied het Weerwater zal moeten uitgroeien naar een gebiedsontwikkeling, waarin ook woningen en scholen komen. De zogenaamde Growing Green City. De camping wil op de huidige locatie blijven, zoals ook staat aangegeven in het bidbook. Wij zijn met de gemeente in overleg voor inpassing van de camping op de huidige locatie, de gemeente wil hier graag een oplossing voor vinden, zodat er een win win situatie ontstaat. De camping krimpt in de toekomst iets tot na de Floriade en zal daarna weer uitgroeien tot dezelfde grootte als nu 4,5 ha. In 2016 blijft alles nog zoals het nu is. Als er meer bekend is over de inpassing hoort u dat weer van ons. Tot nu toe is er nog geen duidelijkheid van gemeente zijde.

Floriade

Evenementen

15 januari 2016

In Almere zijn veel evenementen, waarbij bezoekers vaak willen blijven overnachten. Dit is voor Almere een goede zaak, mensen gaan dan ook de stad bezoeken. Vandaar dat de gemeente er belang bij heeft dat er verschillende overnachtingmogelijkheden voor (evenement)bezoekers zijn die onze stad aandoen. De camping is hier een heel goed alternatief voor. Dit jaar komt ook het grootschalige Jongleerfestival (van 30-7 tot 7-8), waarvoor er al veel boekingen zijn gemaakt bij de camping. Meer informatie over dit evenement op: www.ejc2016.org

Jongleerfestival

Stageplaatsen front office, animatie en groenwerk

1 januari 2016

Bij ons vind je een gezellige en leerzame stageplek waar je veel praktijkervaring kunt opdoen.

Heb jij zin in een uitdagende stage en houd je ervan om gemotiveerd te werken en je handjes te laten wapperen, geef je dan snel op.

Voor meer informatie kun je een email sturen met je cv naar

 

Boomhut boeken!

15 oktober 2015

De gasten die in de boomhut slapen vinden het een echte beleving en zijn allemaal dol enthousiast. Het is dan niet voor niets een unieke overnachtingsplek. Wil je reserveren of ben je nieuwsgierig geworden kijk dan op www.boomhutovernachting.nl

Boomhut overnachting

De Nieuwe Wildernis

2 augustus 2015

Na het succes in de bioscoop, zijn de hoofdrolspelers ook in het echt te zien. Heb je zin om de nieuwe wildernis zelf te beleven? Staatsbosbeheer heeft regelmatig excursies in de Oostvaardersplassen. Neem je verrekijker mee, en ontdek de wildernis zelf.

De Nieuwe Wildernis

Opening Campingseizoen

12 januari 2015

In april gaat de camping weer open. Wij kijken er naar uit om u weer te begroeten. Het eerste weekend is het gelijk Pasen en dat willen we graag met u en uw gezin vieren. We gaan met de kinderen leuke dingen maken voor Pasen en ook kunt u een mooi paasstuk maken. Samen met de Paashaas eieren zoeken en een mooie wandeling maken en ’s avonds naar het paasvuur. Ook kunt u reserveren voor een lekker paasdiner. Dat mag ook als u niet op de camping staat. Lijkt het u leuk om daar ook bij te zijn? Reserveer dan voor dit weekend een kampeerplaats of lodge.....

Witch World Almere

Floriade 2022

20 december 2014

Almere gaat een grote uitdaging aan om de Floriade te organiseren. Deze zal in 2022 plaatsvinden. Dit is niet zonder gevolgen voor de inrichting van de stad en het recreatiegebied waar de Floriade moet komen, waarin ook de camping ligt. Het recreatiegebied zal moeten uitgroeien naar een gebiedsontwikkeling, waarin ook woningen en scholen moeten komen. De camping wil graag op de huidige plaats blijven, zoals ook staat aangegeven in het bidbook. Maar de gemeente wil de camping verplaatsen naar het Vogeleiland, dit is in onze ogen geen duurzaam beleid en dit kost veel geld en ook dan zitten we middenin het Floriade terrein. Vandaar dat wij in overleg met de gemeente samen met drie Almeerse architecten met een eigen plan komen, waarbij de camping op de huidige locatie blijft. We noemen het: Voor Almeerders. Door Almeerders. Zo kan het ook! Dit is een spannend traject en half januari is de afspraak dat wij ons plan aan de gemeente en wethouder presenteren om zo samen te kijken hoe de gemeentelijke plannen en die van ons als ondernemers uit dit gebied in elkaar kunnen passen, zodat er een win win situatie ontstaat. Als er meer bekend is hoort u dat weer van ons. Tot nu toe is er geheimhouding over deze plannen tot nader order.

Witch World komt naar Almere

5 januari 2014

De kasteellocatie zal worden omgetoverd tot een attractiepark. En dat is een goede ontwikkeling voor de camping. Door de komst van het attractiepark zal er veel behoefte zijn aan overnachtingsmogelijkheden en daarom is de camping, zo dichtbij het park een meer-waarde. Het is dan mogelijk om met bootjes vanaf de camping naar het park te varen. Met de aanleg van Witch World zal er veel groen verloren gaan. De gemeente zal de bouwplannen in het recreatiegebied Weerwater moeten aanpassen en anders indelen, zodat de groene longen en het recreatiegebied blijven bestaan voor de inwoners van Almere. De gemeente heeft tevens belang bij verschillende overnachtingmogelijkheden voor (evenement)bezoekers die onze stad aandoen. In onze vervolggesprekken bespreken we hoe we alles kunnen inpassen. Wordt vervolgd…

Witch World Almere

De Nieuwe Wildernis

15 december 2013

Na het succes in de bioscoop, zijn de hoofdrolspelers ook te zien in een tv-serie. De film heeft al een record aantal bezoekers getrokken. Heb je zin om de nieuwe wildernis eens in het echt te bezoeken, staatsbosbeheer heeft regelmatig excursies in de oostvaardersplassen, of boek bij Camping Waterhout een georganiseerde fietstocht met picknick langs dit prachtige gebied. Neem je verrekijker mee, en ontdek de wildernis zelf.

De Nieuwe Wildernis

Boomhut in gebruik

12 augustus 2013

De eerste gasten hebben al in de boomhut geslapen. Ze zijn allemaal dol enthousiast. Het is dan niet voor niets een unieke overnachtingsplek. Wil je reserveren of ben je nieuwsgierig geworden kijk dan op www.boomhutovernachting.nl

Boomhut overnachting

Almere waar gaan we naar toe…?

10 augustus 2013

Op camping Waterhout zie je mensen genieten aan de oever met een prachtig uitzicht op het Vogeleiland. Ik ga een rondje Utopia maken op zoek naar mijn gasten die op ons varend kampeervlot aan het bivakkeren zijn ergens op het Weerwater. Ondertussen maak ik foto’s en bijgaande foto zet mij tot nadenken over de toekomst van onze stad. Hoe gaat dit gebied er voor, tijdens en na de Floriade en Growing Green City uitzien? De gemeente wil het stadshart spiegelen. Aan de Zuid Oever van het Weerwater moet Almere Floriade stad komen met alle kansen en bedreigingen voor alle bedrijven die in dit gebied liggen. Laten we zorgen dat er in het hart van Almere een volwaardig recreatiegebied blijft bestaan met een camping, jachthaven, restaurantjes, waterwonderland, gelijk aan andere wereldsteden. Een stad bouwen met woningen en kantoren is niet moeilijk, maar een stad maken en behouden met de groene longen, zoals de ontwerpers van de stad het hebben bedoeld moet een uitdaging zijn voor iedere architect en projectontwikkelaar.

almere wat nu?

Aanvang Bouw Boomhut

19 juli 2013

Vandaag is men begonnen met het snoeien van de kersenboom waar de boomhut in komt te hangen. Maandag wordt echt begonnen met de plaatsing van de boomhut. Ben je nieuwsgierig geworden kijk dan alvast op www.boomhutovernachting.nl

Boomhut overnachting

Kampeervlot

6 juli 2013

Ook zin in een leuke uitdaging, weer eens wat anders, slapen op het water. Huur dan eens ons varende kampeervlot. Bekijk Almere vanaf het water, zie de zon in het water zakken en duik in de tent. De uitrusting is zeer kompleet.

Kampeervlot

Koningspaar bezoekt Almere

19 juni 2013

Het is je vast niet ontgaan, het koningspaar maakt een tour door Nederland, 19 juni waren ze in Almere. Reactie van een mannelijke gast; "wat een mooie vrouw is die Maxima, in het echt nog mooier dan op tv". Een aantal campinggasten stonden front row. Ze hebben zelfs handjes kunnen schudden. Voor ons was het ook goed dat er landelijk bekendheid wordt gegeven aan Almere en de Floriade (Groing Green Cities)

koningspaar

Camping Waterhout 14 jaar

17 juni 2013

Op vrijdag 21 juni viert Camping Waterhout alweer haar 14e verjaardag. Wij vieren dit met een BBQ met onze gasten. Wil je ook nog gezellig meedoen op de langste dag van het jaar dat kan...

Geef je nog op bij de receptie/Brasserie voor €12,50 per persoon krijgt u een heerlijke BBQ-avond.

camping waterhout

Floriade 2022

15 juni 2013

Gemeente Almere en Camping Waterhout zijn druk in overleg. Volgende week is er een gesprek met de verkenner Cees Veerman.

Nu zorgen dat we kunnen blijven en dat de Floriade wordt ingepast aan de bestaande bedrijven.

Om het geheel te doen slagen zijn wij op zoek naar bedrijven in duurzaamheid. Help jij ons verder naar een duuurzame toekomst.

 

Stageplaatsen front office, animatie en groenwerk

5 februari 2013

Bij ons vind je een gezellige en leerzame stageplek waar je veel praktijkervaring kunt opdoen.

Heb jij zin in een uitdagende stage en houd je ervan om gemotiveerd te werken en je handjes te laten wapperen, geef je dan snel op.

Voor meer informatie kun je een email sturen met je cv naar

 

Pasen

31 januari 2013

Vrijdag 29 maart het Paasweekend gaat de camping weer open. Op zaterdag 30 maart kun je om twee uur komen knutselen en eieren verven.

Zondag kun je genieten van een heerlijk Paasontbijt. Om 11.30 uur gaan we samen met de paashaas eieren zoeken.

Als je aan ergens aan mee wilt doen, kun je een email sturen naar

pasen op Camping Waterhout Almere

Moederdag ontbijt/diner

25 januari 2013

Mama jij bent de liefste van de héle wereld.

Op 12 mei is het moederdag en dan ga je mama de hele dag lekker verwennen. Dat kan met een ontbijtje samen met het op de camping zelf gemaakte kadootje.

Dit ontbijt brengen we samen met jou op een leuke manier bij mama op de kampeerplaats.

Wil je liever met mama lekker uit eten, dat kan in de brasserie. Daar is een speciaal moederdagmenu. Wel even van te voren reserveren en niets tegen mama zeggen natuurlijk.

We zorgen dan ook voor een leuke attentie (ssstt, niet verder vertellen, dit is natuurlijk nog geheim)

moederdag Camping Waterhout Almere

Opening Seizoen

3 januari 2013

Op goede vrijdag 29 maart, gaat de camping weer open. We openen gelijk met de paas dagen zodat u meteen kan beginnen met een lang weekend.

Nu maar hopen op mooi weer. We hebben voor dit weekend alweer leuke activiteiten gepland ( zie activiteiten pagina ).

 

Floriade 2022

12 december 2012

Hier vind je het laatste nieuws over de Floriade. Zodra wij meer informatie hebben, laten wij dat via de website en facebook weten.

 

Speeltuin

3 december 2012

Begin maart wordt er begonnen met de aanleg van een airtrampoline, hierop kunnen de kinderen op een veilige manier lekker springen en doen. Er komt ook een kraaiennest schommel, deze komt in plaats van de bestaande schommel te staan.